Kommende udflugter
.

Kære venner

NoJK har d.d. taget konsekvensen af, at der ikke på nuværende er klarhed over, hvor lang tid der vil være indskrænkninger i mulighederne for at færdes frit og eller samles flere end 10 personer i det offentlige rum pga. Corona virussen/covid-19, Desuden spiller forholdene i Tyskland også ind, idet vi ikke ved, hvornår de igen vil åbne grænsen.

Vi beklager derfor at måtte aflyse årets sommertur.

Vi er desuden af den opfattelse, at det ikke er realistisk at udskyde turen til et senere tidspunkt i år, da den samme usikkerhed vil gælde for datoer senere på året.

 Da vi vil overveje at gennemfører turen i 2021.

 

På NoJK’s vegne

Turudvalget

Sommerturen

Genforeningsrejse til grænselandet

                 med Nordisk Jernbane-Klub

 

 

I anledning af at det er 100 år siden Sønderjylland/Nordslesvig stemte sig tilbage til Danmark, går sommerturen til grænselandet mellem Danmark og Tyskland.

Vi besøger en række stederi Sønderjylland og Sydslesvig, der har har haft betydning for den fælles dansk/tyske historie.


 

Rejsen gennemføres med klubbens norske tog, suppleret med turistbusser, hvor sporene ikke rækker, og i Tyskland anvendes tyske tog og busser. Vi overnatter på hoteller i nærheden af stationerne.

Dag 1

Vi starter fra København og kører vestpå. Undervejs gør vi ophold et par steder for at samle rejsende op (hør evt. om mulighederne). Første mål er Ribe (som godt nok ikke har noget at gøre med genforeningen). Vi overnatter i Ribe, Danmarks ældste by, hvor der er lejlighed til at gøre sig bekendt med byen.


Dag 2

Vil vi bl. a. besøge Vadehavscentret og lære noget om Vadehavet (UNESCO verdensarv) og marsken, som vi vil opholde os i de kommende dage. Herefter fortsætter vi til Tønder, hvor der er lejlighed til en byvandring og besøg på Tønder Kunstmuseum, som rummer flere interessante museer, bl.a. et museum om møbeldesigneren Hans J. Wegner i det gamle vandtårn.  Efter besøget fortsætter vi til Niebüll for overnatning. Niebüll har en omfattende jernbanetrafik med bl. a. biltogene til Sild.


Dag 3

Fra Niebüll gør vi en afstikker til Dagebüll Mole, hvor færgerne går til øerne ude i Vadehavet. Her vil vi se på Halligbanen, der er en smalsporet jernbane, som går ud til 2 små øer i Vadehavet. Efter dette besøg kører vi sydpå til Frederikstad, hvor vi overnatter. I Frederikstad bor vi centralt i den gamle hollandsk prægede bykerne. Her besøger vi det imponerende modelbaneanlæg Modellbahnzauber, men der bliver også tid til en sejltur rundt om byen og på den store å Treene.

Dag 4

Er der tid til at se på byen, inden vi kører med bus via Husum til det gamle forsvarsanlæg Danevirke, hvor vi besøger museet og forsvarsvolden, inden vi kommer til Slesvig, hvor vi bor i 2 nætter.

Dag 5

 Medens vi er i Slesvig, gennemfører vi en udflugt til vikingernes Hedeby. På tilbagevejen kører vi en tur med bussen til Mysunde og jernbanebroen ved Lindaunis, hvor bil- og togtrafik deles om den samme bro. Herefter er der lejlighed til at besøge andre seværdigheder på egen hånd, f.eks. Gottorp Slot med Nydambåden, domkirken og fiskerkvarteret Holm.

Dag 6

Forlader vi Slesvig med tog og kører til Kappeln, hvor vi besøger museumsbanen, der er kendt for sit skandinaviske materiel. Vi overnatter i Flensborg.


Dag 7

Kører vi efter et besøg ved Istedløven tilbage til Danmark, hvor vi besøger Dybbølmuseet. Herefter kører vi til Haderslev med toget for overnatning.


Dag 8

Kører vi med bus via Christiansfeld med Brødremenighedens hus. Her er der lejlighed til at smage en honningkage (eller 2). Videre går det til Skamlingsbanken, den gamle grænse, hvor Chr. X red over, da man havde stemt sig tilbage til Danmark, og Vamdrup (den gamle grænsebanegård), hvor toget venter på at bringe os tilbage til København.

 

Rejsebestemmelser:

Rejsen gennemføres kun ved et minimum på 30 deltagere. Deltagerne bør selv have forsikring for afbestilling i tilfælde af sygdom eller lignende, idet de indbetalte beløb kun tilbagebetales, hvis rejsen ikke kan gennemføres på grund af, at minimumsdeltagerantallet ikke kan opnås.

NoJK vil bestræbe sig på at gennemføre hele det ovennævnte program, men forbeholder sig ret til at ændre i det, såfremt der opstår forhold, foreningen ikke har indflydelse på, samt evt. aflyse, hvis minimumsdeltagerantallet på 30 personer ikke kan opnås.

Aflysning som følge af for lavt antal tilmeldinger medfører tilbagebetaling af hele det indbetalte beløb.

Vi beder personer der er langsomt/dårligt gående eller gangbesværede om at være opmærksomme på, at man for at kunne deltage på rejsen, bør kunne gå kortere afstande i et almindeligt spadser-tempo og sørge for sin egen bagage mellem tog, bus og hotel. Vi anbefaler derfor, at man rejser ”let”.


86-togsættet