Kommende udflugter
.

Den norske Sørlandskyst og Nordjylland

Lørdag d. 29. juli til lørdag d. 5. august.

 

Målet for årets sommertur 2017 er den norske Sørlandskyst. Vi har gennem årene fået mange opfordringer til en Norgestur. Vi har undersøgt mulighederne for at køre med eget tog i Norge, men må desværre konkludere, at det ser stadig ud til at have lange udsigter.

 

Vi laver i stedet en tur, hvor vi kører med eget tog fra København op gennem Jylland til Hirtshals, hvor vi går ombord på færgen til Stavanger for at tilbringe nogle dage i Norge. Der er flere seværdigheder her, bl.a. sejltur på den skønne Lysefjord. Vi fortsætter med Sørlandsbanen til Kristiansand, hvor vi besøger Kanonmuseet (modstykket til Hanstholmfæstningen, som vi besøgte i 2013) og Setesdalsbanen. Vi tager med færge tilbage til Hirtshals, og kører tilbage mod København.

 

På turen gennem Jylland planlægger vi et par overnatninger og forskellige afstikkere som besøg på Veteranbanen Bryrup-Vrads, Mariagerbanen og Skagensbanen samt besøg på Nordsøcentret i Hirtshals og Skagens Museum.

 

Vi er endnu tidligt i turens planlægning. Vi har et mere detaljeret program med priser parat til næste nummer af Nordisk Jernbanenyt, men sæt allerede nu kryds i kalenderen.


86-togsættet