Kommende udflugter
.

Sommerturen 2014

Til det sydsvenske højland og Öland.

NoJK’s sommerrejse går til det sydsvenske højland og Öland, og i bedste NoJK tradition besøger vi interessante steder på vejen. En sejltur med dampbåd vil vi heller ikke forsømme. Turen varer 7 dage og gennemføres i dagene 16 – 22. august 2014.

16. August

                 Vi starter fra København/Malmö med at køre til Alvesta og videre til Ohs Bruks Järnväg, hvor vi tager en dobbelttur med deres damptrukne museumstog. Efter besøget slutter vi i Nässjö, hvor der planlægges studiebesøg på Nässjö Järnvägsmuseum.

17. August

   I dag skal vi ud på godsbaner. Vi starter fra Nässjö og kører til Vetlanda, hvorfra vi fortsætter ud på godsbanen, som kaldes Emådalsbanen, til Kvillsfors. Her besøger vi først forgreningen til Pauliström, hvorefter vi fortsætter til Järnforsen, en strækning, som indimellem har godstrafik og indimellem er utrafikeret. Vi håber, vi kan få lov at køre her, men det er ikke klart i skrivende stund. I Järnforsen forlader vi midlertidigt toget og kører med bus til Virserum, hvor vi besøger den fredede stationsbygning, inden vi fortsætter med ekstratog med Smalsporets skinnebus og tilkoblet restaurantvogn til Åseda. Her henter bussen os og kører os til Vetlanda. Med vort eget tog kører vi tilbage til Nässjö og videre til Jönköping.

18. August

 Vi starter dagen med besøg på Tändsticksmuseet. Vi kører derpå tilbage til Nässjö, hvor vi håber at gennemføre et studiebesøg hos Svensk Tågkraft, inden vi kører nordpå til Sommen. Her tager vi den traditionelle bådtur med s/s Boxholm II fra 1904. Det er en dampbåd, som er opfyret med brænde. Vi overnatter i Linköping.

19. August

Fra Linköping kører vi ned ad Stångådalsbanen til Kisa, hvor vi gør ophold for at se Emigrantmuseet. Med bus kører vi til Djursdala kirke, som er en trækirke fra 1692 med interessante tagmalerier, og videre til Astrid Lindgrens Näs, hvor vi ser den gamle præstegård, som hun voksede op i, og som nu er museum. Vi fortsætter med toget fra Vimmerby til Kalmar, hvor vi overnatter.

20. August

Dagen er helliget en rundtur på Öland, hvor vi bl.a. skal køre med Bödabanen (vi håber det bliver med Mormor!), se vindmøller, rauker og Borgholm. Lidt jernbanearkæologi bliver der også tid til. Vi slutter i Kalmar.

21. August

Vi starter dagen med et besøg på Kalmar slot, inden vi entrer toget for at køre til Karlskrona. Banen Emmaboda – Karlskrona har netop været gennem en større renovering. I Karlskrona skal vi på bytur, inden vi besøger Marinemuseet. Vi besøger Kulenovic samlingen i håb om at få svar på, om maleriet af Madonna med Jesusbarnet virkelig er malet af Leonardo da Vinci?

22. August

Vi forlader Karlskrona og kører på Blekinge kystbane til Kristianstad.  Vi ser nærmere på Kristianstad, der kan fejre 400 år i 2014. Oplagte besøgsmål er Christian den Fjerdes Trefoldighedskirke i hollandsk renæssance, og bymuseet har en nyåbnet udstilling om byens historie. Kristianstad var tidligere et stort jernbaneknudepunkt, og med jernbanemuseum og en aktiv museumsforening er der også meget jernbanehistorie bevaret. vi gør en afstikker på godsbanen til Åhus, hvor der absolut kun kører tog med vodka! Åhus har en herlig gammel middelalderbykerne. Efter afstikker går det den lige vej til Malmö/København.


Pris og rejsebestemmelser

Pris for deltagelse kr. 8.200. Det dækker togrejsen t/r fra København med tog, skib og busser, overnatning i delt dobbeltværelse med morgenmad, alle udflugter og adgang til de nævnte museer og seværdigheder samt, for gangbesværede, transport til/fra hoteller, hvor disse ligger langt fra stationen. Tillæg for enkeltværelse kr. 2.000.

Når vi kører med eget tog, vil de fleste måltider samt kaffe og andre drikkevarer blive serveret undervejs til rimelige priser.

Tilmelding:
Tilmelding bør ske snarest muligt og senest 1.maj 2014 på klubbens e-post (mail@nojk.dk).

Depositum på 500 kr. pr. rejsedeltager indbetales på giro 917 8244 senest fem dage efter tilmeldingen, som er bindende. Restbeløbet indbetales uopfordret til ovennævnte konto i to rater, henholdsvis 1.juni og 1. juli.

Ved tilmelding angives antal personer, deres navn(e) og adresse(r) samt følgende betegnelser for deltagelse:

A: Voksen i delt dobbeltværelse)                DKK 8.200
B: Enkeltværelsestillæg                                 DKK 2.000

Opgiv også gerne e-postadresse og telefonnummer.

Pris for børn under 16 år oplyses ved henvendelse til foreningen.

Tilmelding er først gældende, når indbetalingen er modtaget.

Rejsebestemmelser:
Rejsen gennemføres kun ved et minimum på 30 deltagere. Deltagerne bør selv have forsikring for afbestilling i tilfælde af sygdom eller lignende, idet de indbetalte beløb kun tilbagebetales, hvis rejsen ikke kan gennemføres på grund af, at minimumsdeltagerantallet ikke kan opnås.

NoJK vil bestræbe sig på at gennemføre hele det ovennævnte program, men forbeholder sig ret til at ændre i det, såfremt der opstår forhold, foreningen ikke har indflydelse på, samt evt. aflyse, hvis minimumsdeltagerantallet på 30 personer ikke kan opnås.

Aflysning som følge af for lavt antal tilmeldinger medfører tilbagebetaling af hele det indbetalte beløb.


86-togsættet